Acem, zen och mindfulness – bara toppen av ett isberg

Kurstyp: Informationsföredrag

Vad är egentligen meditation? Vilken roll spelar den i olika kulturer? Och hur praktiseras meditation i olika delar av världen?

I väst kopplas meditation traditionellt till en personlig relation till gud. Den asiatiska meditationstraditionen lägger större vikt vid meditationstekniken. Meditation har utförts under tusentals år inom de stora religionerna och det finns en uppsjö av tekniker. Historiskt har det funnits långt fler former av meditation än de vi känner till idag. Acem, zen och mindfulness är bara toppen av ett isberg.

Om detta talar Halvor Eifring, professor vid Institutet för kulturstudier och orientaliska språk vid universitetet i Oslo, och meditationslärare i Acem.

Välkommen!

Informationsföredrag

Kursfakta

Pris
Datum
Tisdag 09 september 2014
Tidpunkt
18:30 - 19:30
Ort/plats
Drottninggatan 85, Stockholm

Finished

Meditationstekniker som baseras på en ledig inre handling och en accepterande hållning till "the wandering mind" ger bättre effekt på stressbesvär än avspänningstekniker som bygger på koncentration. Dessa tekniker ökar vår förmåga att bearbeta psykisk belastning och stress, och öppnar för kreativitet och ny energi.

Föredraget är gratis.

Här finns en översikt över alla grundkurser i Sverige

Ny forskning bekräftar att tekniker som baseras på en inre upprepning av ett "ljud" och en ledig mental hållning, såsom Acem Meditation, ger bättre resultat på stressbesvär och blodtryck än avspänningstekniker som bygger på koncentration.

Meditationstekniker som utförs med en ledig och accepterande hållning ökar sinnets förmåga att bearbeta psykisk belastning och stress.

 

Kursen arrangeras av Acem Sverige

| More

Information

Acem-mediterande kan meditera 17.45-18.15. Föredraget börjar 18.30. Enkel servering efter föredraget.

Kursledare

Halvor Eifring

Generalsekreterare och meditationslärare i Acem International. Professor i kinesiska vid Universitetet i Oslo.