Lär dig Acem Meditation i sommar!

Kurstyp: Grundkurs i Acem Meditation - Steg 1

Alla kan lära sig Acem Meditation. Det är en enkel teknik, utan mystik. Du får en personlig introduktion och handledning som gör att du får en god start. Ledda diskussioner i grupp hjälper dig att hantera utmaningarna i början och att bli regelbunden i din meditation.

Grundkurs i Acem Meditation - Steg 1

Kursfakta

Pris
Kursen startar
Lördag 01 juli 2017, 16:00
Kursen slutar
Lördag 08 juli 2017, 14:00
Ort/plats

Finished

En retreat på Lundsholm ger dig möjligheten att hitta en fristad inom dig själv. Här kan du lära dig meditera och umgås med andra meditatörer. Du får en "time out" från vardagen och kan vila och samla kraft. En retreat ger dig också möjlighet till eftertanke och reflektion över ditt liv. 
Efter en retreat känner du dig utvilad och mer i kontakt med dig själv, med din livsglädje och din kreativitet - och kan ta itu med livets utmaningar med förnyad kraft.
En veckoretreat bjuder på yoga, stillhet för meditation, vägledning, föredrag och diskussioner om meditationspsykologi - i en avspänd och naturskön omgivning tillsammans med nya och vana meditatörer. 

Upplev stillheten i meditationerna på Lundsholm, kursgården som ligger vackert vid sjön Mangen, 2,5 mil nordost om Arvika. Här är det lugnt och stilla, och väl lämpat för yoga, meditationer och rekreation.

Längre meditationer i kombination med vägledning intensifierar effekterna av Acem Meditation. Du får en mer direkt erfarenhet av relationen mellan meditation och egen utveckling på ett djupare plan.

Kursgården Lundsholm ligger vackert vid sjön Mangen, omgiven av skogar och promenadvägar. Landskapet inbjuder sommartid till paddelturer, promenader och bad. Till kursgården Lundsholm hör en liten strand. Fina promenadvägar finns. Under vinterhalvåret kan man åka skidor.

Lundsholm har ett nytt hus med 19 enkelrum, en modern samlingssal, småstugor och en äldre herrgårdsbyggnad. Sammanlagt har kursgården 48 rum, varav 12 är dubbelrum.

På Lundsholm serveras god laktovegetabilisk mat.

Exempel på ett dagsprogram på en retreat

07.30-08.00 Frukost
08.30-12.30 Stillhet för meditation
12.30-13.15 Lunch
13.30-15.00 Vägledningsgrupp
15.00-16.30 Fria aktiviteter
16.45-17.45 Yoga
18.00-19.00 Stillhet för meditation
19.05-20.00 Middag
20.15 Kvällsseminarium
Gemensam promenad

Tipsa en vän om det här evenemanget

Kursen arrangeras av Acem Sverige

Share on twitter Share on facebook Share on wordpress Share on email Share on print | More Sharing ServicesMore 

 

Kursen arrangeras av Acem Sverige

Information

Du kan lära dig Acem Meditation på denna veckoretreat. Du får undervisning i tekniken och meditationsvägledning i grupp. Och du deltar i yoga och kvällsseminarier tillsammans med övriga retreatdeltagare. I priset ingår kurs/retreat samt kost och logi i enkelrum. På Lundsholm serveras god laktovegetarisk mat.

Kursledare

Thor Udenæs

Investeringsdirektör inom global aktieförvaltning.
Meditationslärare i Acem.