Vad är Acem Meditation?

Acem Meditation är en enkel metod. Effekten är både omedelbar och långsiktig.

Acem Meditation är en enkel, mental handling som ger bättre fokus och ökad arbetsförmåga. Du sitter bekvämt i en stol, sluter ögonen och upprepar ett metodljud lätt och oansträngt i tankarna. Metodljudet är som ett kort ord med vokaler och konsonanter men utan språklig betydelse. Du lär dig ljudet på en grundkurs i Acem Meditation.

Att meditera med ett ljud utan betydelse får din kropp och ditt sinne att slappna av. Stress och oroliga tankar bearbetas. Tankar kommer och går som de vill. Du upprepar bara ljudet.

Efter att ha mediterat är det vanligt att uppleva bättre koncentration, ökad närvaro, mer energi och bättre sömn. Om du mediterar regelbundet blir effekten starkare.

Mer än avspänning

Acem Meditation är också en möjlighet att lära känna dig själv bättre. Inre barriärer och möjligheter blir tydligare. En slags inre frihet tar form. Det handlar inte om en intellektuell förståelse, tro eller att uppnå vissa sinnestillstånd. Det kan snarare beskrivas som en känslomässig och empatisk insikt som möjliggör en psykologisk och existentiell utveckling.

Individuell instruktion

Acem Meditation undervisas av kvalificerade handledare, antingen i en-till-en-instruktion eller i en mindre grupp. Handledaren ser till att du får ett bra grepp om principerna och svarar på eventuella frågor som du har.

På en grundkurs lär du dig enkla men användbara begrepp från Acems meditationspsykologi. Det hjälper dig att förstå meditationen och på lång sikt även mer av dig själv. Du får specifika tips om hur du använder meditationen dagligen och under perioder med stress eller sömnlöshet.

Artiklar

I Acem publiceras årligen ett antal artiklar om Acem Meditation i de norska och svenska medlemstidningarna Acem-Magasinet (6 nr per år) och Magazinet (4 nr/år). Ett urval av dessa artiklar finner du nedan.

Acem Magazinet - medlemstidning om Acem Meditation

Här kan du läsa artiklar om Acem Meditation i Acems medlemstidning.

Resultat

Acem Meditation ger dig mer energi. Spänningshuvudvärk, sömnproblem och psykosomatiska besvär motverkas. Din stresstolerans och koncentrationsförmåga ökar.

FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna om Acem Meditation.

Yogaboken

 Yogaboken gir en lettfattet og grundig innføring i kroppsyoga med sterk forankring i det meditative. Nybegynnere, litt trenede eller erfarne utøvere av yoga vil finne forslag til yogaprogram og utfyllende beskrivelse av et vidt antall øvelser. Bakgrunnen for boken er Norsk Yogaskoles undervisningsarbeid over mer enn førti år.