Välgörande vegetariskt
Välkommen till bords!
Kokboken Välgörande vegetariskt förmedlar matglädje både runt grytorna och kring bordet. Många av recepten har kommit till på Lundsholms Gård, vackert belägen vid sjön Mangen utanför Arvika.
- Product type
- Book
- Product language
- Swedish
- Pris
Sedan 1998 hålls Acem-retreater i meditation och yoga på Lundsholm. I Lundsholms kök lagas det god vegetarisk mat, ibland med råvaror från trädgården, som till exempel rabarber, vinbär och hallon - och på hösten svamp från den närliggande skogen.
Recepten är enkla att följa. För den mer rutinerade kocken kan de fungera som inspirationskälla för nya kulinariska äventyr. Recept finns på allt från enkla smörgåsar till mer avancerade huvudrätter, saft, sylt och godis. Recepten är beräknade för fyra personer, om inget annat anges.
Välgörande vegetariskt är den första Acem-kokboken på svenska. På norska finns sedan tidigare Godt Grønt - kokebok for vegetarrnat, For kropp og sinn - vegetariske basisoppskrifter och Kakeboken - fristelser uten egg. Alla böcker ges ut på ideell basis. Vi vill därför rikta ett stort tack till alla dem som bidragit med sina favoritrecept, med artiklar, som provlagat rätter, öppnat sina hem for matfotografering, lånat ut fotoutrustning, korrekturläst och gjort lay-out.
Innehåll
Översikt över recepten 6
Are Holen: Vegetarisk mat för moderna människor 10
Are Holen: Kort näringslära for vegetarisk mat 19
Praktiska råd och tips 29
Recepten:
Soppor 32
Förrätter smårätter och tillbehör 50
Sallader 73
Huvudrätter 83
Pasta & pizza 115
Ris- och potatisrätter 131
Bröd 144
Desserter 151
Kakor 170
Drycker och marmelad 184
Godis 191
Acem Meditation 197
Ordlista: svensk - dansk - norsk 200