Yogakurs

Yoga & Meditation - Online

Datum
Måndag 19 juni 2023
Tidpunkt
18:30 - 20:00

Vi startar med 1/2 timmes yoga, följt av 1/2 timmes meditation, därefter en stunds vägledning, för den som vill. 

Acem Yoga och meditation passar väldigt bra ihop. Du får en "skjuts" in i meditationen.

När vi lägger oss ned på mattan, öppnar vi för en stillhet som gör att tankar och känslor faller till ro. På så sätt kan meditativ yoga över tid, öppna upp för ökad känslighet, närhet och empati. Yoga och meditation är medmänsklighet och självomsorg  i praktiken – genom möte med dig själv och hur du behandlar din kropp. Meditativ Yoga och Acem Meditation är besläktade. De berör olika sidor av vårt sinne. De startar kvalitativa, mentala processer som öppnar upp för kroppslig och mental närvaro och stillhet.För den som vill, pratar vi om meditationen efteråt. Det är ett viktigt stöd för en djupare psykologisk process och stimulerar den egna utvecklingen och förmågan att reflektera över sin meditation och handlingsmönster i vardagen/livet.

Pris 120 kr. Anmälan till acem.stockholm@acem.se, senast kl. 14 samma dag, betala med SWISH - Acem Sverige: 123 379 5242. Ange alltid vad betalningen gäller!

Acem Yoga har sin grund i den klassiskt meditativa hatha yogan. Den består av långsamma stretch-övningar med fokus på andningen. Yogan syftar till att mjuka upp kroppen samtidigt som den ger mental vila.

Vanliga resultat av yoga är mindre stress och spänningar, både kroppsligt, mentalt och emotionellt. Inte minst är övningarna bra för onda ryggar, spända muskler och spänningshuvudvärk. Yogan passar alla som vill utveckla kroppens sensitivitet, styrka och smidighet. Den ger en kroppslig utgångspunkt för upplevelse, inlevelse och insikt.

Övningarna gör du när det passar dig. Yoga på morgonen ger en effektiv start på dagen - du vaknar snabbare. Yoga som avslutning på arbetsdagen eller studierna ger en ny start på kvällen. Många tycker att de sover bättre efter lite yoga strax innan de lägger sig för natten.

Löst sittande kläder lämpar sig väl för yoga. Liggunderlag finns.

----------------------------

Om du skulle få problem med att anmäla dig, eller med att betala över PayPal, kan du gärna mejla din anmälan till acem.stockholm@acem.se, eller acem.uppsala@acem.se. Du kan förstås betala till Acem pg 57 69 53-4, eller kontant vid kursstart.

Du kan också betala med SWISH - Acem Sverige: 123 379 5242. Ange alltid vad betalningen gäller!

OBS! Mejl från Acem till gmail- eller hotmail-adresser hamnar ofta i spam, så titta gärna där om du saknar svarsmejl på din anmälan eller kursinformation

Datum
Måndag 19 juni 2023
Tidpunkt
18:30 - 20:00
Yoga & Meditation - Online - 120,00 kr

OBS! Friskvård via Actiway/ePassi kan användas.

 

Kurstyp: Yogakurs

Kursen arrangeras av Acem Sverige

Kursledare

Charlotte Ekehage

LSS-handläggare/socionom. Kursledare och yogalärare i Acem.