Om Acem Meditation

Så här mediterar du

För Acem Meditation behövs

  • en bra stol
  • en behaglig sittställning
  • ett metodljud
  • tankar och intryck
  • en halvtimme

Man sitter i en stol i en behaglig ställning och blundar. I tanken upprepas ett ljud - metodljudet - lätt och oansträngt. Metodljudet är redskapet. Det har ingen språklig betydelse och fungerar genom sin ljudkvalitet. Tankarna kommer och går som de vill. Genom att tänka metodljudet oansträngt uppnår man bl.a. avspänning och avstressning.

Två halvtimmar
Man mediterar helst två gånger om dagen, 30 minuter på morgonen och 30 minuter på eftermiddagen/kvällen. Morgonmeditationen är en fin start på dagen. Meditationen sent på eftermiddagen piggar upp så att man har energi för kvällen.

Grundkursen Steg 1

Alla kan lära sig Acem Meditation. Tekniken är enkel. En grundkurs består av fem kurstillfällen. Undervisningen sker i grupper om ca 10 personer. Teori blandas med deltagarnas egna erfarenheter av att meditera.

Kurser hålls för närvarande i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Strömstad, Örebro och Karlstad/Arvika - och kan anordnas på helgbasis på andra orter. Här finns aktuella kursdatum.

Artiklar

I Acem publiceras årligen ett antal artiklar om Acem Meditation i de norska och svenska medlemstidningarna Acem-Magasinet (6 nr per år) och Magazinet (4 nr/år). Ett urval av dessa artiklar finner du nedan.

Acem Magazinet - medlemstidning om Acem Meditation

Här kan du läsa artiklar om Acem Meditation i Acems medlemstidning.

Resultat

Acem Meditation ger dig mer energi. Spänningshuvudvärk, sömnproblem och psykosomatiska besvär motverkas. Din stresstolerans och koncentrationsförmåga ökar.

FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna om Acem Meditation.

Yogaboken

 Yogaboken gir en lettfattet og grundig innføring i kroppsyoga med sterk forankring i det meditative. Nybegynnere, litt trenede eller erfarne utøvere av yoga vil finne forslag til yogaprogram og utfyllende beskrivelse av et vidt antall øvelser. Bakgrunnen for boken er Norsk Yogaskoles undervisningsarbeid over mer enn førti år.