Helgretreat: Acem Yoga för kropp och själ

Helgretreat: Acem Yoga för kropp och själ

Kursen startar
Fredag 18 mars 2022, 15:00
Kursen slutar
Söndag 20 mars 2022, 13:30

Vi hälsar dig välkommen till en långhelg på Lundsholms kursgård med inriktning: Acem Yoga för kropp och själ.

Acems kursgård Lundsholm ligger rofyllt, avskilt från trafik och storstadspuls, utanför Mangskog, ca 30 min från Arvika, med bil. Du bor i enkelrum med egen toalett och dusch. Under helgen pågår samtidigt en retreat för personer som lärt sig Acem Meditation, och en grundkurs i Acem Meditation. Vi ses tillsammans vid måltider, men bor i skilda hus - och har i övrigt separata program.

Om du kommer med tåg hämtar vi dig vid stationen i Edane eller Arvika. Meddela oss när du planerar att anlända och vill bli hämtad.

Om meditativ yoga

I meditativ yoga tränar vi oss i att lära känna igen våra signaler, att lyssna inåt och ha uppmärksamheten på vår kropp, något som vi ganska ofta stänger av eller håller undan i vardagen. Man kan säja att vi finjusterar kontakten inåt, mot vårt inre, utan att prestera. Vi tränar oss i att släppa kontrollen, att vara här och nu. Yogan består av en rad genomtänkta rörelser som växlar mellan vila och djupa andetag. Det är en träning i att obesvärat kunna skifta mellan aktivitetsnivåer, vilket ger effekt också i vardagen.

Ledare för kursen är Charlotte Ekehage, lärare i Norsk yogaskole som bildades 1968 och är en del av föreningen Acem. Vi undervisar i meditativ klassisk yoga som ger avslappning och återhämtning i vardagen. Vi utgår från tre principer: uppmärksamhet, andning och rörelse.  Inga förkunskaper krävs. Acem Yoga kan närmast liknas vid Hata yoga eller medicinsk yoga. Meditativ yoga gör det möjligt för hjärnan att gå ned i viloläge. Vi öppnar upp för psykologiska spänningar som hålls tillbaka vid hög aktivitetsnivå. Välkommen!

Kursen startar
Fredag 18 mars 2022, 15:00
Kursen slutar
Söndag 20 mars 2022, 13:30

Avslutad

OBS! Du kan använda friskvårdsbidrag hos ActiWay/Epassi för alla våra kurser.

 

Kurstyp:

Kursen arrangeras av Acem Sverige

Kursledare

Charlotte Ekehage

LSS-handläggare/socionom. Kursledare och yogalärare i Acem.