Stillhetens psykologi

Redaktör Are Holen

Stillhetens psykologi placerar meditation i en psykologisk, kulturell, historisk och vetenskaplig kontext. Boken ger oss en introduktion till Acems teori och meditationsutövande. Den redogör för tekniken och dess effekter på hälsa och personlighet.

Boken kan beställas från Bokus.com alternativt acem.stockholm@acem.se eller köpas på plats i Acems centra.

Stillhetens psykologi
Product type
Book - ISBN 978-91-971827-8-2
Product language
Swedish
Pris

Om boken

Den senaste svenska upplagan av Stillhetens psykologi kom 1989. Den nya är därför kraftigt reviderad och uppdaterad med bland annat två nya kapitel, ett som jämför olika former av meditation och ett som utforskar djupet i meditationsprocessen.

I Norge är Stillhetens psykologi den mest sålda boken om meditation. Den finns översatt till danska, engelska, nederländska, spanska och kinesiska.

Boken finns att köpa på sommarens retreater, i våra Acem-centra och på bokus.com.

Ordinarie pris 200 kr + porto

Specialerbjudande:
Köp både Stillhetens psykologi och Mer att hämta för 250 kr + porto, se under prisknappen ovan till höger.

Om redaktören 

Are Holen föddes 1945 i Norge. Han grundade Acem 1966. Han har skrivit många artiklar och böcker om Acem Meditation och är en uppskattad föreläsare. Are Holen har som psykolog och läkare specialiserat sig inom psykiatri och psykoterapi. Han är professor emeritus i beteendemedicin vid Medicinska fakulteten, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, och adjungerad professor i familje- och samhällsmedicin vid universitetet i North Dakota, USA. Han är även hedersdoktor vid The Open University i Storbritannien. Hans forskningsområden är traumatisk stress, medicinsk utbildning och grupprocesser.

Are Holen är en internationellt berömd stressforskare och expert inom katastrofpsykiatri. Han tillkallades bland annat som expert efter terrorincidenten i Norge 2011, tsunamin i Indiska oceanen 2004 och attacken mot World Trade Center i New York 2001. 2014 utnämndes han till riddare av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden för sin samhällsinsats. På Gandhis 150-årsdag 2018 tilldelades han Gandhi Peace Honor i Chennai, Indien.