Margareta Hammarlund-Udenaes

Margareta Hammarlund-Udenaes

Meditationslärare i Acem. Apotekare och professor i farmakokinetik.

Margareta är dekan vid Farmaceutiska fakulteten i Uppsala och leder på sin fritid Acem Sverige tillsammans med två andra meditationslärare.

27 år gammal lärde hon sig att meditera. Margareta fann det hon sökte i Acem där meditationstekniken har en psykologisk bas och är utan religiös anknytning. Som meditationslärare håller hon allt från grundkurser till avancerade veckoretreater.

Margareta har publicerat mer än 100 vetenskapliga artiklar inom läkemedelsforskning, och har varit handledare till närmare 20 doktorander. Hon har samtidigt utvecklat nya ämnen i apotekar- och receptarieprogrammen i Uppsala och har utvecklat klinisk farmaci för att förbättra läkemedelsanvändningen hos patienter. Hon följer med i forskningsfronten också vad gäller meditationsforskning, där fascinerande resultat har kommit under senare år.

 «Meditationen har hjälpt mig ofantligt mycket både på jobbet och privat genom att jag lärt känna mig själv mer och också att förstå andra», säger Margareta. Omfattande erfarenhet med meditativa processer i Acem, speciellt vägledning och kommunikationsgrupper har också bidragit till en ledarutveckling som hon haft stor nytta av även i jobbet.