Meditation med Acem

Meditation med Acem är en enkel metod med både omedelbara och långsiktiga effekter.

Meditation med Acem är en enkel teknik för avslappning och personlig utveckling. Alla kan lära sig meditera. Kurser hålls i Stockholm, Uppsala och på kursgården Lundsholm i Värmland - och on-line. Se kalendern. OBS! Du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos Epassi för våra kurser och retreater!

Alla kursledare i Acem har lång erfarenhet av meditation och undervisning, och praktiserar själva meditation dagligen.

Hur gör du?

Att meditera med Acem är en enkel, mental handling. Du sitter bekvämt i en stol, sluter ögonen och upprepar ett metodljud lätt och oansträngt i tankarna. Metodljudet kan beskrivas som ett kort ord av vokaler och konsonanter utan språklig betydelse. Du lär dig använda metodljudet på en grundkurs i Acem Meditation.

Att meditera med ett metodljud utan betydelse får din kropp och ditt sinne att slappna av. Stress och oro bearbetas. Tankar får komma och gå som de vill. Du upprepar bara metodljudet lätt och oansträngt.

Efter meditationen är det vanligt att uppleva bättre koncentration, ökad närvaro, mer energi och bättre sömn. Mediterar du regelbundet blir effekten större.

Lär känna dig själv bättre

Meditation ger också en möjlighet att lära känna dig själv bättre. Inre hinder och möjligheter blir tydligare och en slags inre frihet tar form. Det handlar inte om att intellektuellt förstå, tro eller att uppnå vissa sinnestillstånd. Det kan snarare beskrivas som en känslomässig och empatisk insikt som möjliggör en psykologisk och existentiell utveckling.

Individuell instruktion

Du undervisas av kvalificerade handledare, antingen i en-till-en-instruktion eller i mindre grupper (8-10 personer). Handledaren ser till att du får grepp om principerna och svar på eventuella frågor som du har.

Begrepp från Acems meditationspsykologi hjälper dig att förstå meditationen, och på längre sikt också mer av dig själv. Du får konkreta tips om hur du kan använda meditationen i din vardag och under perioder av stress eller sömnlöshet.

Effekter

Meditera med Acem och du får mer energi. Spänningshuvudvärk, sömnproblem och psykosomatiska besvär motverkas, och din stresstolerans och koncentrationsförmåga ökar.

Yogaboken

Yogaboken ger en enkel och grundlig introduktion till yoga, med stark betoning på det meditativa. Som nybörjare, eller erfaren yogautövare, hittar du förslag på olika yogaprogram och beskrivningar på många olika typer av övningar. Bakgrunden till boken är Norsk Yogaskoles undervisning i yoga i mer än fyrtio år.

Boken är på norska, men finns även på engelska.